Új jelszó kérése
Termékek

növényi joghurt
Hírek
Hírlevél
TOP termékek
Naptár
2017. December
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Termékajánló
Fórum
Nincsenek témák!

BLOG

2016.03.30 22:14

Az otthon készített növényi italok.

 

Növényi tejet szeretnénk fogyasztani, hogyan juthatunk hozzá? Mennyibe kerülnek és mit tartalmaznak a növényi italok? mandulatej

 

Dobozos növényi italt vehetünk a bioboltokban, illetve a nagyobb bolthálózatokban is.

 A bolti tejek összetevőiben vannak különbségek. Többségük cukrozott (vagy "természetes cukrokat" tartalmaznak), adalékanyagos és gyakran szóját felhasználó üzemben készülnek, ami az ételkereszt- allergia miatt nem a legszerencsésebb egy tejallergiásnak.

 

Tehéntej és kazein allergia

 

 

Az emésztő-rendszeri allergiák esetén az ételekkel szervezetünkbe jutó különböző fehérjékre (nutritív allergének) az immunrendszerünk túl erős reakciója (allergia) folytán ellenanyagok képződnek. Ismételt bejutás esetén létrejön az allergiás reakció, mely emésztőrendszeri, légúti illetve bőrtünetekkel járhat.

2015.11.16 23:38

Készítsünk otthon KUBU-italt!

 

 

 

A gyeret vagy magunkat lepjük meg egy finom őszi gyümölcslével, mely nem tartalmaz semmilyen adalékanyagot, mégis sokkal finomabb, mint az eredeti!!!

 

kubu ital egyszerűen

 

2015.10.29 08:08

Ezt tudtad?

A csírázás során nő a vitamintartalom!

 

 

Jön a tél, egyre kevesebb friss vitaminforrást találunk, mely elengedhetetlen az egészség fenntartásában. Ennek az egyik legjobb módszere az "élő ételek" fogyasztása. 

A nedvesség és a hő hatására előbújó, magas rosttartalmú csírákban koncentráltan találhatóak meg a létfontosságú fehérjék, ásványi anyagok és vitaminok, valamint enzimek- ekkor a legmagasabb a növény enzimtartalma - és antioxidánsok. Ráadásul ezek könnyen és hatékonyan felszívódnak a szervezetben.

 

A LAKTÓZ-INTOLERANCIA

 

A laktóz (latinosan: lactose), magyarul tejcukor, két egyszerű cukorból álló vegyület (ún.diszacharida). A laktózt a vékonybélben termelődő laktáz (latinosan: lactase) enzim bontja glükózzá és galaktózzá.

 

Amennyiben ez az enzimatikus lebomlás hiányzik, úgy nem tud felszívódásra alkalmas cukor létrejönni és a bélben maradó laktózt a baktériumok fogják bontani, mégpedig erjesztéssel, melynek során különböző gázok és ozmótikusan aktív vegyületek keletkeznek. (Tovább gomb a kérdezéshez.)

2015.09.15 21:46

A FLORA-NATURA EGÉSZSÉGMAGAZIN ÚJ ROVATOT INDÍT!!!

Ahogy eddig megszokhattátok, négyen írunk táplálkozási tanácsokat, posztolunk rengeteg remélhetőleg hasznos receptet, információt a diétázók számára. Nagyon sokan kértek tőlünk segítséget orvosi kérdésekben is. Eljött az idő, hogy bővüljön a szerkesztőcsapat egy kiváló doktornő személyében, aki az egészségmagazin aktív tagja lesz és válaszol a kérdéseitekre.

 

A DOKTOR VÁLASZOL ROVAT ORVOSA

Aki személyesen ismeri Dr. Tam Beatrix belgyógyász-gasztroenterológus doktornőt, az jut először eszébe, hogy nagyszerű ember! Megbízható, emberséges, nem mellesleg négy gyermek édesanyja, kiváló és lelkiismeretes szakorvos.

 

A ROVAT MŰKÖDÉSE

A rovat kéthetente új témával jelentkezik, mellyel kapcsolatban két héten keresztül folyamatosan lehet írni üzeneteket a Doktornőnek, aki mindenre válaszol. Kezdünk!

 

ADDIG IS ISMERKEDJETEK MEG DR. TAM BEATRIX SZAKMAI ÉLETÚTJÁVAL!

Webáruház készítés