Termékek
- Újdonságok
- MIDZU KÉSZÜLÉKEK
- NÖVÉNYI TEJFŐZŐ
- JOGHURTKÉSZÍTŐ (fermentálógép)
- Alapanyagok növényi italokhoz, ételekhez
- Természetes édesítőszerek
- Gluténmentes lisztek, pelyhek, tészták
- Kókusztermékek
- Fűszerek, teák, kakaópor
- Mentes édességek
- Akciók!!!
Hírek
2017.05.14 10:15
2016.05.22 10:16
2016.04.09 10:00
2015.11.20 14:36
2015.11.06 15:00
2015.10.10
2015.06.06 11:01
2015.05.16 9:00
2015.05.09 10:00
2015.02.28
TOP termékek
Naptár
Termékajánló
Fórum
Nincsenek témák!
Az Orvos válaszol
2015.10.20 19:33
Kérdezzetek a laktóz intoleranciáról!
A LAKTÓZ-INTOLERANCIA
A laktóz (latinosan: lactose), magyarul tejcukor, két egyszerű cukorból álló vegyület (ún.diszacharida). A laktózt a vékonybélben termelődő laktáz (latinosan: lactase) enzim bontja glükózzá és galaktózzá.
Amennyiben ez az enzimatikus lebomlás hiányzik, úgy nem tud felszívódásra alkalmas cukor létrejönni és a bélben maradó laktózt a baktériumok fogják bontani, mégpedig erjesztéssel, melynek során különböző gázok és ozmótikusan aktív vegyületek keletkeznek. (Tovább gomb a kérdezéshez.)