- Újdonságok
- MIDZU KÉSZÜLÉKEK
- NÖVÉNYI TEJFŐZŐ
- JOGHURTKÉSZÍTŐ (fermentálógép)
- Alapanyagok növényi italokhoz, ételekhez
- Természetes édesítőszerek
- Kókusztermékek
- Fűszerek, teák, kakaópor
- AZ ELSŐ LÉPÉS ONLINE FITT CSOMAG!
- Akciók!!!
- Gluténmentes lisztek
Hisztamin
HISZTAMIN
A szervezetben jelen levő hisztamin komoly szerepet tölt be az allergiás reakciók létrejöttében, az immun funkciókban. A hisztamin érzékenyek az élelmiszerrel a szervezetbe jutó hisztamint nehezen tolerálják. Kiváltó oka lehet a rossz étkezési szokások, a gyulladásos betegségek, de lehet fertőzés következménye is. A kialakulás alapvető oka a fokozott hisztamin bevitel, valamint az azt felbontani képes enzim alacsony szintje.
TÜNETEK
- fejfájás,
- hányinger,
- émelygés,
- szívdobogásérzés,
- verejtékezés,
- bőrtünetek,
- gyomor- és bélpanaszok.
DIÉTA
A sajtok, a borok, a pezsgők, a sörök, savanyúságok sok hisztamint tartalmaznak, a banán, a dió, a paradicsom a csokoládé és a sajtok szintén nem javallottak. A többszörösen fermentált élelmiszerek gyógyítják a heves hisztamin reakciót.
Magas hisztamin van a tonhalban, a szardiniában, a makrelában, kagylóban. A füstölt és magas szójatartalmú élelmiszerek szintén kerülendők.