Új jelszó kérése
Termékek

növényi joghurt
Hírek
Hírlevél
TOP termékek
Naptár
2017. December
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Termékajánló
Fórum
Nincsenek témák!

Hisztamin

 

HISZTAMIN

 

A szervezetben jelen levő hisztamin komoly szerepet tölt be az allergiás reakciók létrejöttében, az immun funkciókban. A hisztamin érzékenyek az élelmiszerrel a szervezetbe jutó hisztamint nehezen tolerálják. Kiváltó oka lehet a rossz étkezési szokások, a gyulladásos betegségek, de lehet fertőzés következménye is. A kialakulás alapvető oka a fokozott hisztamin bevitel, valamint az azt felbontani képes enzim alacsony szintje.

 

TÜNETEK

  • fejfájás,
  • hányinger,
  • émelygés,
  • szívdobogásérzés,
  • verejtékezés,
  • bőrtünetek,
  • gyomor- és bélpanaszok.

 

DIÉTA

 

A sajtok, a borok, a pezsgők, a sörök, savanyúságok sok hisztamint tartalmaznak, a banán, a dió, a paradicsom a csokoládé és a sajtok szintén nem javallottak. A többszörösen fermentált élelmiszerek gyógyítják a heves hisztamin reakciót.

Magas hisztamin van a tonhalban, a szardiniában, a makrelában, kagylóban. A füstölt és magas szójatartalmú élelmiszerek szintén kerülendők.

 

Webáruház készítés