Termékek
facebook

Instagram

floranatura2020

 

Hírek
PARTNEREK/VISZONTELADÓK
Hírlevél
TOP termékek
Naptár
2022. Május
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
Termékajánló
Fórum
Nincsenek témák!

Gyakorlati tanácsok

 

 

HA TÉNYLEG KIVÁLÓ RIZSTEJET VAGY EGYÉB NÖVÉNYI TEJET SZERETNE KÉSZÍTENI

GABONATEJ KÉSZÍTŐJÉVEL, AKKOR A HASZNÁLATI UTASÍTÁSBAN FOGLALTAKON KÍVÜL

AZ ALÁBBI NÉHÁNY GYAKORLATI TANÁCSOT ÉRDEMES MEGSZÍVLELNI

 

 

  • TISZTÍTÁS: a kezdő gabonatej készítő használóknak fontos hangsúlyozni, hogy az első üzembe helyezés előtt mosószeres vízzel át kell öblíteni a tartályt és a fejegységet, ügyelve arra, hogy az elektromos részeket ne érje víz. Ez azért fontos, mert gyártási szennyeződés maradhat a gépen, amit időben el kell távolítani.

 

 

  • ELSŐ LÉPÉSEK: először egyszerű növényi tejet főzzünk (pl. rizstejet), a 

tartályba bedobáljuk a száraz hozzávalókat, felöntjük vízzel - ideális esetben - a két csík közöttig, rátesszük a fejrészt és elindítjuk a tejfőző programot. Ha a program lejárt, félretesszük a tetejét, a tartályból pedig a szűrőn keresztül leszűrjük a rizstejet. Ha kihűlt a gép, letisztítjuk azt.

 

 

 

 

  • MELLÉKTERMÉK: a szűrőn fennmaradt ún.szűrleménnyel sok mindent kezdetünk, hiszen az egy egészséges alapanyag főzött változata. Én gesztenyegolyóba, kekszhez, főzelékbe sűrítőnek, müzlibe, palacsintatésztába szoktam tenni, de sokféle felhasználási lehetősége van még.

 

  • MENNYISÉG:   amennyiben a gabonatej készítővel finom krémlevest készítünk, ügyeljük arra, hogy 30 dkg zöldségnél/gyümölcsnél több alapanyagot ne használjunk, sűrítőt és fűszereket úgy is ír még a recept, valamint a folyadék egy része lehet előzőleg megfőzött növényi tej, ami még finomabbá teszi levesünket. Fontos, hogy a receptekben mérőpohárban jelöljük meg a mennyiségi egységet! NE TEGYÜNK AZ ELŐÍRTNÁL TÖBB MENNYISÉGŰ ALAPANYAGOT A TARTÁLYBA!

 

  • A KEMÉNYÍTŐ: a magas keményítőtartalmú gabonák, magok (pl.: zab, rizs, köles, hajdina, len) nyákossá tehetik a belőlük készült gabonatejet és a tejszínt, valamint az odakozmálás veszélye is fennállhat. Ez ellen úgy védekezhetünk, hogy kókuszreszeléket adunk a hozzávalókhoz, mely magához vonja a nyák egy részét. A maradék nyákot pedig le tudjuk kanalazni a hűlőfélben lévő tejről, tejszínről. Ha sűrítésre használjuk ezeket az alapanyagokat (pl.: köles-tejfölt készítünk), akkor ne adjunk hozzá kókuszt, hanem öntsük ki egy lábosba a tejszínt, a tetejéről kanalazzuk le a „bőrét” és utána adjuk hozzá az ecetet, sót, cukrot. Így teljesen jó állagú lesz, hidegen krémes és zselés.

 

  • FŰSZEREK: a receptekben szereplő alap hozzávalóknak megvan a szerepük, ezért nem érdemes kihagyni őket, csak az arányokon lehet változtatni. Itt a sóra, olajra, cu
    korra kell gondolni. Ezeknek az alapanyagoknak az egészségesebb változatát is lehet használni, mindent igény szerint.

 

 

  • ÍZESÍTÉS: a smoothiekat, tejeket ízesíthetjük, édesíthetjük aszalványokkal is, melyek az emésztésre is jótékonyan hatnak.

 

 

  • GARANCIA/SZERVÍZ: A készülékekekre 1 év jótállást biztosítunk. A megvásárolt gép esetleges meghibásodása esetén előzetes egyeztetést követően jutassa el a készüléket hozzánk. Amennyiben javítható, akkot javítjuk, ellenkező esetben kicseréljük. 

 

A gépekbe ne tegyen az előírtnál több alapanyagot, illetve előre darált, lisztszerű szárazanyagot!

Melegen ne indítsa újra a készüléket!

A fentiek figyelmen kívül hagyása odakozmáláshoz és a készülék károsodásához vezethet!

 

Webáruház készítés