Termékek
- Újdonságok
- MIDZU KÉSZÜLÉKEK
- NÖVÉNYI TEJFŐZŐ
- JOGHURTKÉSZÍTŐ (fermentálógép)
- Alapanyagok növényi italokhoz, ételekhez
- Természetes édesítőszerek
- Kókusztermékek
- Fűszerek, teák, kakaópor
- AZ ELSŐ LÉPÉS ONLINE FITT CSOMAG!
- Akciók!!!
- Gluténmentes lisztek
Hírek
2020.10.24 14:00
2017.05.14 10:15
2016.05.22 10:16
2016.04.09 10:00
2015.11.20 14:36
2015.11.06 15:00
2015.10.10
2015.06.06 11:01
2015.05.16 9:00
2015.05.09 10:00
2015.02.28
TOP termékek
Naptár
Termékajánló
Fórum
Nincsenek témák!
Gyakorlati tanácsok
HA TÉNYLEG KIVÁLÓ RIZSTEJET VAGY EGYÉB NÖVÉNYI TEJET SZERETNE KÉSZÍTENI
GABONATEJ KÉSZÍTŐJÉVEL, AKKOR A HASZNÁLATI UTASÍTÁSBAN FOGLALTAKON KÍVÜL
AZ ALÁBBI NÉHÁNY GYAKORLATI TANÁCSOT ÉRDEMES MEGSZÍVLELNI
- TISZTÍTÁS: a kezdő gabonatej készítő használóknak fontos hangsúlyozni, hogy az első üzembe helyezés előtt mosószeres vízzel át kell öblíteni a tartályt és a fejegységet, ügyelve arra, hogy az elektromos részeket ne érje víz. Ez azért fontos, mert gyártási szennyeződés maradhat a gépen, amit időben el kell távolítani.
- ELSŐ LÉPÉSEK: először egyszerű növényi tejet főzzünk (pl. rizstejet), a
tartályba bedobáljuk a száraz hozzávalókat, felöntjük vízzel - ideális esetben - a két csík közöttig, rátesszük a fejrészt és elindítjuk a tejfőző programot. Ha a program lejárt, félretesszük a tetejét, a tartályból pedig a szűrőn keresztül leszűrjük a rizstejet. Ha kihűlt a gép, letisztítjuk azt.
- MELLÉKTERMÉK: a szűrőn fennmaradt ún.szűrleménnyel sok mindent kezdetünk, hiszen az egy egészséges alapanyag főzött változata. Én gesztenyegolyóba, kekszhez, főzelékbe sűrítőnek, müzlibe, palacsintatésztába szoktam tenni, de sokféle felhasználási lehetősége van még.
- MENNYISÉG:
amennyiben a gabonatej készítővel finom krémlevest készítünk, ügyeljük arra, hogy 30 dkg zöldségnél/gyümölcsnél több alapanyagot ne használjunk, sűrítőt és fűszereket úgy is ír még a recept, valamint a folyadék egy része lehet előzőleg megfőzött növényi tej, ami még finomabbá teszi levesünket. Fontos, hogy a receptekben mérőpohárban jelöljük meg a mennyiségi egységet! NE TEGYÜNK AZ ELŐÍRTNÁL TÖBB MENNYISÉGŰ ALAPANYAGOT A TARTÁLYBA!
- A KEMÉNYÍTŐ: a magas keményítőtartalmú gabonák, magok (pl.: zab, rizs, köles, hajdina, len) nyákossá tehetik a belőlük készült gabonatejet és a tejszínt, valamint az odakozmálás veszélye is fennállhat. Ez ellen úgy védekezhetünk, hogy kókuszreszeléket adunk a
hozzávalókhoz, mely magához vonja a nyák egy részét. A maradék nyákot pedig le tudjuk kanalazni a hűlőfélben lévő tejről, tejszínről. Ha sűrítésre használjuk ezeket az alapanyagokat (pl.: köles-tejfölt készítünk), akkor ne adjunk hozzá kókuszt, hanem öntsük ki egy lábosba a tejszínt, a tetejéről kanalazzuk le a „bőrét” és utána adjuk hozzá az ecetet, sót, cukrot. Így teljesen jó állagú lesz, hidegen krémes és zselés.
- FŰSZEREK: a receptekben szereplő alap hozzávalóknak megvan a szerepük, ezért nem érdemes kihagyni őket, csak az arányokon lehet változtatni. Itt a sóra, olajra, cu
korrakell gondolni. Ezeknek az alapanyagoknak az egészségesebb változatát is lehet használni, mindent igény szerint.
- ÍZESÍTÉS: a smoothiekat, tejeket ízesíthetjük, édesíthetjük aszalványokkal is, melyek az emésztésre is jótékonyan hatnak.
- GARANCIA/SZERVÍZ: A készülékekekre 1 év jótállást biztosítunk. A megvásárolt gép esetleges meghibásodása esetén előzetes egyeztetést követően jutassa el a készüléket hozzánk. Amennyiben javítható, akkot javítjuk, ellenkező esetben kicseréljük.
A gépekbe ne tegyen az előírtnál több alapanyagot, illetve előre darált, lisztszerű szárazanyagot!
Melegen ne indítsa újra a készüléket!
A fentiek figyelmen kívül hagyása odakozmáláshoz és a készülék károsodásához vezethet!