Termékek
facebook

Instagram

floranatura2020

 

Hírek
PARTNEREK/VISZONTELADÓK
Hírlevél
TOP termékek
Naptár
2022. Május
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
Termékajánló
Fórum
Nincsenek témák!

Vegán

 

 

VEGETARIANIZMUS

 

A hétköznapi felfogásban ha valaki vegetáriánus, akkor az azt jelenti, hogy nem fogyaszt húst, de a tojást, tejet, esetleg a halat azt megeheti. Azonban a hozzáértők jól tudják, hogy a vegetarianizmuson belül megkülönböztetünk megengedő és szigorúbb irányzatokat is.

 

  • A szemivegetáriánus nem tekinti húsnak a halat vagy a csirkét és emelett tojást és állati eredetű tejet is fogyaszthat.
  • Az ovo-lakto irányzathoz tartozók a húst elhagyják, de a tojás és a tej megengedett.
  • A lakto vegetáriánus csak tejterméket fogyaszt a tiltott élelmiszerek közül.
  • A vegánok semmilyen állati eredetű élelmiszert nem vesznek magukhoz, sőt a szigorúbbak a növényi táplálékot is nyersen fogyasztják.

A diéták közül a PALEO mellett természetesen a növényi alapú táplálkozás is kakukktojás, hiszen itt nem kell betegségről beszélnünk, azonban azok megelőzésében bizony komoly szerepet játszhat.

 

A vegetarianizmus nem csupán étrend, hanem életfelfogás és filozófia, a természet tisztelete és szeretete egyszerre.

A növényi eredetű táplálkozás előnyei és hátrányai természetesen állandó viták alapját képezik. Az biztos, hogy a vegetáriánus étrendet folytatók kevésbé híznak el, melynek köszönhetően számos civilizációs betegség kialakulása elkerülhető és megelőzhető. A legfontosabb vitaminokhoz így is hozzájut a szervezet, a növényi rostok pedig komoly szerepet játszhatnak a bélrendszer „tisztán tartásában” és gátolják a méreganyagok felszívódását.

 

 

Webáruház készítés