- Újdonságok
- MIDZU KÉSZÜLÉKEK
- NÖVÉNYI TEJFŐZŐ
- JOGHURTKÉSZÍTŐ (fermentálógép)
- Alapanyagok növényi italokhoz, ételekhez
- Természetes édesítőszerek
- Kókusztermékek
- Fűszerek, teák, kakaópor
- AZ ELSŐ LÉPÉS ONLINE FITT CSOMAG!
- Akciók!!!
- Gluténmentes lisztek
Vegán
VEGETARIANIZMUS
A hétköznapi felfogásban ha valaki vegetáriánus, akkor az azt jelenti, hogy nem fogyaszt húst, de a tojást, tejet, esetleg a halat azt megeheti. Azonban a hozzáértők jól tudják, hogy a vegetarianizmuson belül megkülönböztetünk megengedő és szigorúbb irányzatokat is.
- A szemivegetáriánus nem tekinti húsnak a halat vagy a csirkét és emelett tojást és állati eredetű tejet is fogyaszthat.
- Az ovo-lakto irányzathoz tartozók a húst elhagyják, de a tojás és a tej megengedett.
- A lakto vegetáriánus csak tejterméket fogyaszt a tiltott élelmiszerek közül.
- A vegánok semmilyen állati eredetű élelmiszert nem vesznek magukhoz, sőt a szigorúbbak a növényi táplálékot is nyersen fogyasztják.
A diéták közül a PALEO mellett természetesen a növényi alapú táplálkozás is kakukktojás, hiszen itt nem kell betegségről beszélnünk, azonban azok megelőzésében bizony komoly szerepet játszhat.
A vegetarianizmus nem csupán étrend, hanem életfelfogás és filozófia, a természet tisztelete és szeretete egyszerre.
A növényi eredetű táplálkozás előnyei és hátrányai természetesen állandó viták alapját képezik. Az biztos, hogy a vegetáriánus étrendet folytatók kevésbé híznak el, melynek köszönhetően számos civilizációs betegség kialakulása elkerülhető és megelőzhető. A legfontosabb vitaminokhoz így is hozzájut a szervezet, a növényi rostok pedig komoly szerepet játszhatnak a bélrendszer „tisztán tartásában” és gátolják a méreganyagok felszívódását.