- Újdonságok
- MIDZU KÉSZÜLÉKEK
- NÖVÉNYI TEJFŐZŐ
- JOGHURTKÉSZÍTŐ (fermentálógép)
- Alapanyagok növényi italokhoz, ételekhez
- Természetes édesítőszerek
- Kókusztermékek
- Fűszerek, teák, kakaópor
- AZ ELSŐ LÉPÉS ONLINE FITT CSOMAG!
- Akciók!!!
- Gluténmentes lisztek
Candida
CANDIDA
A candidiasis gombás megbetegedés, melyet bármely Candida faj előidézhet. Leggyakrabban, a legyengült immunrendszerű szervezetekben (rák, hosszú gyógyszeres kezelés, stressz stb.) jelentkezik.
A Candida élesztőgombák minden emberi szervezetben
- egészséges állapotban is - jelen vannak, de a megfelelő
erősségű immunrendszer azokat ellenőrzés alatt tartja.
Amikor a kontroll felborul, akkor a gombák elszaporodnak
és megjelennek a tünetek. A megbetegedés kialakulása a nők esetében
a könnyebben alakulhat ki, mint a férfiaknál. A diabétesz, az antibiotikumok használata, a nagymennyiségű cukorfogyasztás emeli a kialakulás kockázatát.
TÜNETEK
A Candida gomba túlszaporodása általában a bőrön és a nyálkahártyában idéz elő gyulladásokat, tünetei függenek az érintett területtől is. A leggyakoribb tünetek
- a bőrpír és a kellemetlen viszketés, de
- megtámadhatja a nyálkahártyát és megjelenhet
- a szájüregben, a garatban és a nyelőcsőben,
- a gyomorban,
- a húgyhólyagban és a nemi szerveken is.
DIÉTA
A Candida éltető eleme a cukor, vagyis a szénhidrát visszaszorítása alapvető a diétában. Ez minden cukor alapú ételt kivonásával érhető el. Tehát mellőzni kell a diéta elején az élesztőt és a szénhidrátot.
A bélnyálkahártya megtiszítását a korpa, a hajdina és a natúrrizs segíti a legjoban.
Tiltos a fehér rizs, a tészta és a kenyér, kerülni kell az élesztőt, a bort és a sört és a sajtokat is.
A Candida diétás megeheti a tojást, a juhtúrót a hidegen sajtolt olajakat, az élőflórás joghurtot, a cukrot nyírfacukorral helyettesítheti.