Új jelszó kérése
Termékek

növényi joghurt
Hírek
Hírlevél
TOP termékek
Naptár
2017. December
H
K
Sze
Cs
P
Szo
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Termékajánló
Fórum
Nincsenek témák!

Candida

 

 

CANDIDA

 

 

A candidiasis gombás megbetegedés, melyet bármely Candida faj előidézhet. Leggyakrabban, a legyengült immunrendszerű szervezetekben (rák, hosszú gyógyszeres kezelés, stressz stb.) jelentkezik.

A Candida élesztőgombák minden emberi szervezetben

- egészséges állapotban is - jelen vannak, de a megfelelő

erősségű immunrendszer azokat ellenőrzés alatt tartja.

Amikor a kontroll felborul, akkor a gombák elszaporodnak

és megjelennek a tünetek. A megbetegedés kialakulása a nők esetében

a könnyebben alakulhat ki, mint a férfiaknál. A diabétesz, az antibiotikumok használata, a nagymennyiségű cukorfogyasztás emeli a kialakulás kockázatát.

 

TÜNETEK

 

A Candida gomba túlszaporodása általában a bőrön és a nyálkahártyában idéz elő gyulladásokat, tünetei függenek az érintett területtől is. A leggyakoribb tünetek

 

  • a bőrpír és a kellemetlen viszketés, de
  • megtámadhatja a nyálkahártyát és megjelenhet
  • a szájüregben, a garatban és a nyelőcsőben,
  • a gyomorban,
  • a húgyhólyagban és a nemi szerveken is. 

 

DIÉTA

 

A Candida éltető eleme a cukor, vagyis a szénhidrát visszaszorítása alapvető a diétában. Ez minden cukor alapú ételt kivonásával érhető el. Tehát mellőzni kell a diéta elején az élesztőt és a szénhidrátot.

A bélnyálkahártya megtiszítását a korpa, a hajdina és a natúrrizs segíti a legjoban.

Tiltos a fehér rizs, a tészta és a kenyér, kerülni kell az élesztőt, a bort és a sört és a sajtokat is. 

A Candida diétás megeheti a tojást, a juhtúrót a hidegen sajtolt olajakat, az élőflórás joghurtot, a cukrot nyírfacukorral helyettesítheti.

 

 

 

 

Webáruház készítés