- Újdonságok
- MIDZU KÉSZÜLÉKEK
- NÖVÉNYI TEJFŐZŐ
- JOGHURTKÉSZÍTŐ (fermentálógép)
- Alapanyagok növényi italokhoz, ételekhez
- Természetes édesítőszerek
- Kókusztermékek
- Fűszerek, teák, kakaópor
- AZ ELSŐ LÉPÉS ONLINE FITT CSOMAG!
- Akciók!!!
- Gluténmentes lisztek
MIDZU JOGHURT
MIDZU JOGHURTKÉSZÍTŐ
A házi joghurtkészítést nagyban megkönnyíti a MIDZU joghurtkészítője, melynek segítségével egyszerre 1 liter joghurtot tudunk előállítani.
Miből készülhet joghurt?
Természetesen tehéntejből készíthetünk hagyományos joghurtot.
Nálunk a tehéntej fogyasztása tilos, ezért addig kísérleteztünk, míg egy isteni, tejfehérje-mentes!!!, az eredetire nagyon hasonlító joghurt-receptet kísérleteztünk ki. Ez a joghurt természetesen növényi tejből/tejszínből készül élő joghurt-kultúra hozzáadásával.
A növényi joghurtkészítés szabályait a gép mellé küldjük segítségképpen.
Kóstold meg a finom házi kókuszjoghurtot, kölesjoghurtot vagy éppen rizsjoghurtot! Beleszeretsz, az biztos! :)
Milyen legyen a növényi tej/növényi tejszín?
Nem ajánljuk az adalékanyaggal készített tejet felhasználásra, mert gátolják a lakto-bacilusok újratermelődését.
A jó minőségű növényi tej/tejszín elkészítésére használjuk a MIDZU tejkészítő automatáját.
Hogyan készül a házi növényi joghurt? (részletesen a használati utasításban található)
A házi joghurthoz 1 liter főzött és megfelelő hőmérsékletre hűtött tejet összekeverünk joghurtindítóval/probiotikummal és egy kanál cukorral. A készülék inkubátorába helyezzük kb.12 órát erjedni. Ha kész, hozzáadunk sűrítőt (pl.zselatint vagy útifűmaghéjat) és jól elkeverjük a joghurtot. Hűtőbe tesszük 6-12 órát hűlni.
Ha mindezt a sűrűbb növényi tejszínnel készítjük, sűrítőt sem kell hozzáadnunk és kiváló textúrája lesz a joghurtnak.
A kész, hűtött joghurtot ízesítsük gyümölccsel, mézzel vagy természetes édesítőszerekkel.